Як вибрати люстру для дитячої кімнати


Опубліковано 28 Вересень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Лайфхаки для батьків >  Як вибрати люстру для дитячої кімнати


Як вибрати люстру для дитячої кімнати

Photo: freepik.com


Вибір люстри в дитячу кімнату – це не лише питання естетики, адже правильно підібрана люстра може створити класну атмосферу в кімнаті та забезпечити якісне освітлення. Особливо це актуально, якщо дитина в кімнаті не лише спить, а й виконує домашні завдання. Тому люстра – це важливий елемент декору, який не можна оминати увагою.


Що врахувати під час вибору люстри


Існує багато чинників, на які варто звернути увагу під час покупки.


Ось основні з них:

  • розмір кімнати,
  • висота стелі,
  • стиль та дизайн,
  • колір відповідно до віку,
  • освітлення,
  • безпечність.

Доволі багато нюансів для вибору простої люстри. Чи не так? Втім, саме люстра може як покращити атмосферу в кімнаті (зробити її гарно освітленою, затишною та візуально теплою), так і зіпсувати, якщо світла буде не вистачати.

Обов’язково зважайте на розмір кімнати та висоту стелі. Якщо кімната дуже велика, краще віддати перевагу підвісним великим люстрам, які здатні забезпечити гарне освітлення. У торгової марки Leroy Merlin Україна дуже багатий вибір таких люстр, тому обов’язково зверніть увагу.

Потурбуйтеся також про додаткове освітлення, якщо одна головна люстра не може впоратися зі своїм завданням. На поміч прийдуть настільні лампи біля робочого місця, а також настінні бра. Такий підхід допоможе зменшити навантаження на очі, а простір в дитячій кімнаті стане більш функціональним і практичним.


На що звернути увагу



Photo: freepik.com


Звертайте увагу на дизайн люстри. На перший погляд може здатися, що люстру не видно і вона не відіграє особливої ролі у загальному вигляді кімнати. Але це не так. Люстра може як підкреслити переваги, так і підсвітити недоліки кімнати.

Обирайте люстри з вигадливим дизайном, цікавими кольорами. Навіть якщо кімната виконана в нейтральних кольорах, можна зробити акцент за допомогою яскравої люстри. Такі акцентні речі здатні осяяти кімнату і створити в ній особливий вайб. Втім, класичні пастельні кольори теж гарний вибір, адже здатні підлаштуватися під будь-яку кімнату.

Звичайно, ціна теж грає роль під час вибору люстри. Не хочеться віддавати половину зарплати на один єдиний елемент декору. Однак обирати найдешевші моделі теж не варто. Річ у тім, що неякісні люстри можуть зіграти погану службу і елементарно розвалитися від постійного нагрівання.

Наостанок також звертайте увагу на те, щоб люстри були сумісні з найпоширенішими видами ламп, або з тими лампочками, якими користуєтеся ви.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук