Найкращий десерт з шоколадом


Опубліковано 27 Серпень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Харчування >  Найкращий десерт з шоколадом


Найкращий десерт з шоколадом

Photo: maudau.com.ua


Десерти займають особливе місце у кулінарії. Призначені для завершення трапези або особливого випадку. Бажаєте здивувати гостей або порадувати близьких людей вишуканими шоколадними ласощами, приготуйте десерти, гідні святкового застілля. Шоколадні десерти мають особливу популярність. Смак шоколаду подобається більшості людей. Головний секрет смачного десерту – використання свіжих, якісних продуктів.


Перш ніж приступати до приготування страви, потрібно купити шоколад, що на 60-80% складається з какао-продуктів. Тоді готові ласощі будуть смачними і корисними. Справжній шоколад складається з тертого какао, олії какао, цукру. У молочних сортах є сухе молоко. Включення до складу додаткових інгредієнтів зазвичай пов'язані з бажанням виробника зменшити собівартість продукту.


Шоколадний десерт, який варто спробувати


Кульмінацією свята стане шоколадний торт з арахісом та солоною карамеллю. Щоб приготувати десерт, знадобляться інгредієнти:

  1. м'яке вершкове масло 250 г;
  2. цукрова пудра ¾ склянки;
  3. ванільна есенція 2 ч. ложки;
  4. яйця – 3 шт.;
  5. борошно - 2 склянки;
  6. какао-порошок ¼ склянки;
  7. молоко 2/3 склянки;
  8. темний шоколад розтоплений на водяній бані 180 г.

Збийте міксером масло, ваніль і цукор до утворення легкої, повітряної консистенції. Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця. Влийте половину молока, насипте половину борошна та какао. Збивайте до отримання однорідної маси. Додайте молоко, що залишилося, борошно, какао. Збийте знову. Влийте розтоплений шоколад. Змастіть маслом дві круглі форми для випікання глибиною 6 см діаметром 20 см. Застеліть форми папером для випікання, вилийте в кожну половину тіста. Поставте форми з тестом в духовку, попередньо розігріту до температури 160-180°С. Випікайте протягом 30-35 хвилин. Перевірте готовність коржа, проткнувши дерев'яною паличкою. Якщо на паличці після виймання не залишаються сліди тіста, корж приготувався. Вийміть форми з духовки і залиште на 15 хвилин трохи охолонути. Потім переверніть на чистий рушник, щоб вийняти коржі.


Як приготувати ганаш?


Завдяки ганашу – вершково-шоколадному крему, торт набуває неповторної, ніжної текстури. Для приготування ганашу знадобляться плитки молочного шоколаду загальною вагою 220 г. Замовте шоколад на Маудау, де представлено продукцію надійних виробників. Подрібніть шоколад, ламаючи руками на дрібні шматочки. Покладіть шматочки шоколаду в скляну миску, додайте 2/3 склянки густих вершків жирністю 20-25%. Поставте миску в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, вибравши режим розігрівання. Перемішайте вміст миски до однорідної консистенції. Залишіть ганаш остуджуватись на 20 хвилин. Приготуйте солону карамель, з'єднавши готову карамельну пасту (380 г) з подрібненим, обсмаженим арахісом (1/2 склянки) та морською сіллю (1/2 ч. ложки). Розріжте коржі навпіл, обмажте кожну половину вершково-шоколадним кремом та солоною карамеллю. Укладіть коржі один на одного, прикрасьте поверхню шматочками шоколаду та цілісними горіхами.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук