Моноблоки: що це таке та який вибрати?


Опубліковано 03 Липень 2024 о 15:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Лайфхаки для батьків >  Моноблоки: що це таке та який вибрати?


Моноблоки: що це таке та який вибрати?

Photo: Freepik


Моноблок – це комп'ютер, який складається з монітору, процесору, оперативної пам'яті та накопичувача даних. Все це об'єднане в одному корпусі. Такий вид комп'ютерів включає мікрофон, веб-камеру, динаміки та інші корисні девайси. Цей тип пристроїв завоював популярність саме завдяки своїй компактності, естетичності зовнішнього вигляду та простоті установки.


На сайті https://comfy.ua/desktop-computer/brand__lenovo__type_notebook__monoblok/ представлений дуже великий вибір моноблоків.


Чому варто вибрати саме моноблок?


Для тих, хто хоче позбутися візуального шуму на робочому столі, моноблок – це найкращий варіант. Цей сучасний пристрій займає мінімальну кількість вільного простору, а за різноманітністю функцій не поступається звичному персональному ПК. Моноблоки широко використовуються як в умовах домашнього користування, так і в робочому середовищі. Виробники пропонують користувачам потужні обчислювальні можливості за мінімальних вимог до простору. Тому якщо ви цінуєте мінімалізм, зверніть увагу на цей вид комп'ютера.


Види моноблоків



Photo: Freepik


Залежно від потреб виділяють кілька класів моноблоків:

  • для роботи: мають інтегровану відеокарту (у деяких моделях є дискретна);
  • для дому: з інтегрованою відеокартою;
  • ігрові: з дискретною та інтегрованою відеокартою.

Залежно від розміру:

  • компактні, 3-5 кг;
  • середнього розміру, до 10 кг;
  • великі, до 15 кг.

Типи екранів у моноблоків можуть відрізнятися. Є моделі із сенсором і без.

Також можна вибирати модель залежно від способу кріплення. Зустрічаються моноблоки з настінним кріпленням (VESA) та без нього.


Який моноблок вибрати у 2024?


Серед провідних виробників цих девайсів на слуху і Apple бренд, і Lenovo, і ARTLINE та інші, не менш популярні бренди. Кожна з цих компаній прагне наділити свої моделі чимось особливим.

Ми пропонуємо звернути увагу саме на моноблок Lenovo. Комп'ютери цієї марки мають велику перевагу, тому що є ідеальним варіантом за співвідношенням ціна/якість у 2024 році. Вони здатні задовольнити запити користувачів різного віку та соціальних положень.


На першому місці компактність та портативність пристроїв.

  • У лінійці моноблоків Lenovo є як бюджетні моделі, так і топові флагмани з гарним залізом.
  • За наповненням і потужністю моноблоки Lenovo є максимально наближеними до настільних ПК.
  • Моноблоки можна легко переносити кімнатою / офісом, просто підключаючи до іншої розетки.
  • Великий плюс виробника в тому, що багато моделей оснащені вбудованим SSD, що суттєво прискорює роботу апаратів.

Найрозумнішими новинками серед моноблоків Lenovo є моделі Lenovo Idea Centre AIO 3 та Lenovo Think Centre AIO neo 50a 24 G5. Вони відрізняються своїми інструментами для співпраці на базі ШІ та функціями, що покращують досвід користувача. Вони також мають вбудовані засоби безпеки та розумні засоби захисту від хакерів. Тому, звернувши увагу на моделі даного типу, ви точно не пошкодуєте та отримаєте найкраще рішення для ваших повсякденних потреб.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук