Добірка книг про виховання дітей


Опубліковано 12 Березень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Добірка книг про виховання дітей


Добірка книг про виховання дітей

Photo: Freepik


По-справжньому нікого не навчають бути батьками. Це досвід, який приходить разом з народженням дитини. Природою закладено так, що ми інтуїтивно знаємо, як піклуватися про наших дітей. Втім, є купа важливих нюансів, які треба знати, якщо ви хочете, щоб ваша дитина зростала здоровою та щасливою.

В цьому на допомогу можуть прийти книжки, де досвідчені батьки або різні експерти діляться важливими порадами або лайфхаками з виховання дітей. «Діти в місті» зібрали добірку книжок про виховання дітей, які можуть бути вам корисні.


«Я спробувала все!», Ізабель Філльоза

Книга «Я спробувала все! Упертість, плач та напади гніву. Долаємо без перешкод період від 1 до 5 років» французького психотерапевта та матері двох дітей присвячена позитивному вихованню. У книзі детально розглядаються емоції та мотиви дитини від 1 до 5 років. Це дає можливість батькам краще зрозуміти свого малюка та знайти до нього підхід.


«Як говорити, щоб діти нас слухали. Як слухати, щоб діти з нами говорили», Адель Фабер, Елейн Мазліш

Ця книга по праву вважається одним з найкращих посібників з виховання дітей. Автори дають зрозумілі поради та рекомендації, направлені на те, щоб якісно та ефективно спілкувати з дітьми, адже спілкування – це основа всіх стосунків.



«Емоційний інтелект у дитини», Джон Готтман, Джоан Деклер

Чудова книга про те, як розвивати емоційний інтелект дитини. Автори розповідають, які наслідки мають різні стилі виховання. Вони дають багато прикладів та ситуацій, з якими ви можете зіткнутися у процесі виховання дітей. У книзі є цінні поради, які допоможуть вам встановити близькі та довірливі стосунки з дитиною.


Вам може сподобатися наша добірка: Це потрібно знати кожному: топ-7 корисних книг для батьків


«Тонке мистецтво виховання синів», Кара Неттерсон

Автор книги підготувала ґрунтовну роботу про те, як змінюють хлопці під час перехідного віку, і як з ними взаємодіяти, щоб правильно підтримати та не втратити контакт. Як виховувати сина, який виросте достойною людиною, і як не нашкодити його несформованій особистості під час зростання.


«Дитячі страви. 70 простих рецептів», Євген Клопотенко

Що таке виховання? Це процес навчання та піклування з метою, щоб дитина зростала здоровою та щасливою. Прищеплення гарних харчових звичок теж є частиною виховання. Саме тому ця книга з рецептами класних страв для дітей стане для вас дуже корисною. Може і ваша дитина у майбутньому захоче стати шеф-кухарем.


«Ключі сили», Світлана Ройз

Нова книжка відомого українського психолога присвячена емоціям. Експерт розповідає, як правильно проживати різні емоції з дітьми. Наприклад, як боротися зі страхами або проявляти негативні емоції, такі як злість. Також в книзі розглядаються хороші емоції та секрети їх використання на благо людині.


Знання є потужним інструментом для батьків, адже в процесі виховання дітей виникає маса ситуацій, в яких батьки не знають як правильно вчинити. Чим більше ви знаєте про особливості зростання дітей, їхній розвиток та емоції, тим простіше вам буде пройти цей шлях.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Література для батьків: що почитати про виховання та розвиток дитини






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук