Головні секрети приготування смачних макаронів


Опубліковано 19 Лютий 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Харчування >  Головні секрети приготування смачних макаронів


Головні секрети приготування смачних макаронів

Photo: maudau.com.ua


Якщо правильно приготувати макарони, вони виходять такими, що не злипаються і не надто м'якими — дуже смачними і ситними. Є певні поради, за допомогою яких можна зварити макаронні вироби не гірше, аніж це роблять в італійських ресторанах. Зібрали рекомендації у статті.


Правила варіння макаронів


Стануть в нагоді такі поради:

  1. Для варіння знадобиться велика каструля, повна води: з розрахунку 1 літр рідини на 100 г спагетті або ріжок. Важливо врахувати, що під час приготування макаронні вироби збільшуються в об'ємі.
  2. Солити воду слід перед тим, як настане час кидати макарони. Оптимальна кількість солі - 10 г на кожен літр води. Якщо солити макарони вже під час приготування, сіль убереться нерівномірно.
  3. Кидати вермішель або бантики слід лише у киплячу воду. Якщо кинути вироби в каструлю, коли вода тільки починає закипати, вони можуть злипнутись, перетворившись на неапетитну масу.
  4. Щоб макарони не втратили форму і не злиплися, варто додати у воду столову ложку олії - краще оливкової, але підійде і соняшникова.

 

Як і скільки варити

 

Є певні правила:

  1. Помішувати макаронні вироби треба лише двічі: на самому початку після засипання у воду і в кінці приготування.
  2. Накривати каструлю кришкою не варто, оскільки в цьому випадку ріжки або спагетті можуть злипнутись у процесі приготування.
  3. Середній час приготування – від 7 до 15 хвилин. Краще орієнтуватися на час, вказаний на упаковці виробником. Досвідчені кухарі рекомендують не доварювати 1–2 хвилини до потрібного часу, а вимикати плиту та давати макаронним виробам постояти у гарячій воді 3–4 хвилини.

 

Правила подачі

 

Не варто промивати готові макаронні вироби проточною водою, оскільки вони стануть гіршими на смак і можуть злипнутись. Коли бантики чи мушлі зваряться, слід просто злити з каструлі воду, але не всю – трохи рідини варто залишити, якщо планується приготування соусу. Відкидати на друшляк спагетті або вермішель не варто - правильно діставати їх за допомогою спеціальних щипців, перекладаючи на блюдо або розкладаючи порційно по тарілках. Подавати страву слід одразу після приготування – після підігріву смакові якості ріжок або бантиків значно погіршуються. З цієї ж причини не рекомендується варити макарони на кілька днів. Найкраще продукт поєднуються з томатами, м'ясом, сирами, грибами, морепродуктами та травами: орегано, базиліком, паприкою. Великий асортимент усіляких приправ до макаронів, риби, м'яса та інших страв є в маркеті корисних штук Маудау. Щоб готова страва була менш калорійною, але при цьому смачною та ароматною, рекомендується готувати соус на основі подрібнених овочів, томатної пасти, води та приправ, без вершків, майонезу або кетчупу.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук