Різноманіття солодощів: знайомство з найкращими десертами з усього світу


Опубліковано 03 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Різноманіття солодощів: знайомство з найкращими десертами з усього світу


Різноманіття солодощів: знайомство з найкращими десертами з усього світу

Photo: Freepik


Десерти займають особливе місце в серцях дітей та дорослих. Вони спокушають смакові рецептори і майже не залишають шансів пройти повз вітрини з солодким. Людей, які досить спокійно ставляться до солодкого не так і багато. Саме тому у світі так багато різновидів солодощів і кожного року з’являються все нові й нові шедеври.

«Діти в місті» зібрали добірку найвідоміших солодощів з різних країн, які обов’язково треба спробувати.


Тирамісу (Італія)


Цей божественний десерт походить з Італії. Він поєднує в собі солодкий смак кави та сиру маскарпоне. Ніжний, терпкий десерт, який просто тане у роті. До речі, тирамісу дуже просто і легко готується вдома.



Video: Yevhen Klopotenko


Пахлава (Близький Схід і Середземномор'я)


Смак цієї випічки нікого не залишає байдужим. Найсмачніша пахлава завжди продається у спеціалізованих магазинах. Обирайте асорті пахлави, щоб спробувати різноманітні види солодощів з горішками, медом та спеціями.



Photo: Freepik


Гулаб Джамун (Індія)


Традиційний індійський десерт, який готують у фритюрі з сухого молока з щіпкою борошна. Він поширений не лише в Індії, а й в Пакистані, Непалі та Бангладеш. Ці м’які кульки просто тануть у роті. Спробуйте і ви їх приготувати вдома.


Video: Your Food Lab


Чурос з шоколадом (Іспанія)


Ще одне частування, яке смажать у фритюрі. Ці іспанські ласощі популярні по всьому світу. Їх подають з різноманітними пастами, шоколадом та посипками.


Читайте також: Цікаве поряд: найдивніші солодощі з усього світу


Pastel de Nata (Португалія)


Невеличкими тістечками із заварним кремом дуже легко об’їстися. Їх готують з хрусткого листкового тіста з насиченим вершковим кремом. Особлива насолода – карамелізована підсмажена поверхня.



Photo: Freepik


Торт Захер (Австрія)


Цей шоколадний австрійський торт з абрикосовим джемом у шоколадній глазурі – справжня насолода. Не дарма у фірмові магазини з оригінальним тортиком стоять довжелезні черги. Це традиційне частування для любителів шоколаду.


Sticky Toffee Pudding (Велика Британія)


Ірисковий пудинг є класичним британським десертом. Це вологий бісквіт, приготований з фініків і залитий насиченим ірисковим соусом. Десерт подають теплим з морозивом.



Video: BBC Good Food


Дослідження світу десертів відкриваєте перед вами всесвіт чудових смаків і культурних вражень. Експериментуйте з різними кухнями світу, щоб додати родзинку до вашого столу.


Вам може знадобитися наша стаття: Ідеї здорових перекусів для вибагливих






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук