Найкращі розваги в приміщенні для дощових днів


Опубліковано 17 Листопад 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Найкращі розваги в приміщенні для дощових днів


Найкращі розваги в приміщенні для дощових днів

Photo: Freepik


Дощові осінні дні не обов’язково мають псувати настрій батькам і дітям. Хоча пригоди на свіжому повітрі будуть тимчасово призупинені, цікаві заняття вдома можуть бути не менш захопливими. Скористайтеся можливістю розвивати уяву, навчатися та налагоджувати зв’язки за допомогою цікавих ідей, які підготували для вас «Діти в місті».


Творче мистецтво


Облаштуйте вдома місце для мистецтва з матеріалами для малювання, створення скульптур із глини чи тіста. Дайте волю творчим здібностям дитини. Нехай діти планують і створюють проекти своїми руками. Наприклад, саморобні листівки до свят, картонний замок або альбом для записів, наповнений спогадами.

Різноманітні творчі заняття не тільки розвивають дрібну моторику, а й покращують творчу уяву та розвивають фантазію. Використовуйте для натхнення відео з поробками з інтернету.



Video: Цікаві саморобки


Пригоди на кухні


Запросіть дітей на кухню, щоб спекти печиво, кекси або приготувати просту піцу. Це чудовий спосіб якісно провести час разом, навчаючись основним кулінарним навичкам. Заохочуйте творчість, перетворюючи звичайні закуски на їстівне мистецтво. Використовуйте фрукти та овочі, щоб створювати цікаві малюнки на тарілках.


Читайте також: Рецепти печива, яке можна приготувати з дітьми


Кемпінг у приміщенні


Встановіть імпровізований намет із ковдр і подушок. Діліться історіями, грайте в настільні ігри та насолоджуйтеся закусками для затишного кемпінгу прямо вдома.


Вам може сподобатися наша стаття: Навігатор по затишних зимових вечорах


Навчальна розвідка



Photo: Freepik


Проводьте прості, але захоплюючі експерименти з предметами побуту. Досліджуйте чудеса вулканів із харчової соди та оцту або створюйте саморобний слиз.

Також можна створити вдома комфортний куточок для читання та поринути в марафон, читаючи та обговорюючи оповідання відомих авторів. Заохочуйте дітей досліджувати нові світи та персонажів за допомогою читання.


Фізичні навантаження


Створіть смугу перешкод у приміщенні, використовуючи подушки, стільці та інші безпечні побутові предмети. Це чудовий спосіб активізувати та розважити дітей.

Крім того, можна влаштувати танцювальну вечірку. Це чудовий спосіб спалити енергію та весело провести час разом.

Не забувайте й про звичайні заняття спортом. Наприклад, можна по практикувати з дітьми йогу або фітнес.


Читайте також: Спорт для всієї сім’ї: прості пози йоги для дітей


Ігрові зони


Відкрийте для себе радість класичних настільних і карткових ігор. Вони заохочують до стратегічного мислення та створюють незабутні моменти спілкування.

А також обов’язково киньте виклик родині за допомогою пазлів. Це фантастичний спосіб стимулювати розум і сприяти командній роботі, водночас насолоджуючись.


Spa Day



Photo: Freepik


Організуйте незабутній спа-день з домашніми масками для обличчя, манікюром і розслаблюючими заходами. Це чудова можливість для догляду за собою. Крім того, дітям корисно бачити та навчатися тому, як потрібно піклуватися про своє тіло.


Дощові дні створюють полотно для пригод та якісного сімейного часу. Пам’ятайте, що осінь та зима – це не перешкода, а запрошення досліджувати нескінченні можливості, не виходячи з дому.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка креативних та веселих ідей для затишних зимових вечорів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук