Секрети прання дитячого одягу в пральній машинці: поради домогосподарок


Опубліковано 13 Жовтень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Секрети прання дитячого одягу в пральній машинці: поради домогосподарок


Секрети прання дитячого одягу в пральній машинці: поради домогосподарок

Photo: ctrs.com.ua


Діти – народ непосидючий. Навіть у найчистішій і прибраній кімнаті або під час звичайної прогулянки з батьками парком діти знайдуть у чому забруднитись і залишити плями на одязі. Сварити їх за це не слід. А краще подумати про те, як швидко та ефективно прати дитячий одяг, щоб він знову виглядав як новий. Домогосподарки з досвідом завжди раді поділитися своїми секретами щодо ведення домашнього господарства та прання дитячих речей.


Як правильно прати дитячий одяг


Багатьох мам хвилює питання – прати дитячі речі в пральній машинці чи по-старому вручну? Звичайно, якщо замочувати речі в тазику, ризик їх ушкодження – мінімальний.


Однак, сучасна та функціональна пральна машина у Києві виробництва Samsung, LG, Indesit, Electrolux, Whirlpool та інших популярних брендів ідеально підходить для цього завдання.


За багато покоління досвідчені домогосподарки виробили прийоми швидкого, безпечного та ефективного прання дитячого одягу в пральній машині. Ось деякі з них:

1. Попереднє замочування

Плями від трави, соку чи морозива глибоко в'їдаються у структуру тканини. Позбутися їх складно, особливо якщо річ з тонкої делікатної тканини. Тому потрібно попереднє замочування. Додаткову пляму можна обробити господарським чи марсельським милом. Залишіть одяг у тазу на кілька десятків хвилин. Можна використовувати щітку з м'яким ворсом, щоб видалити плями.

2. Правильний вибір миючого засобу

Найдешевший порошок, який містить хлор та інші сильнодіючі речовини, використовувати для прання дитячих речей не рекомендують. Після нього залишається стійкий запах, який може спричинити алергію. Ідеальний варіант - рідкі засоби з щадною формулою. Вони є гіпоалергенними, не містять ароматів і барвників. Після їх застосування залишки миючого засобу змиваються без залишку, якщо включити в пральній машині режим ополіскування та віджимання. Відповідно, ризик подразнення ніжної дитячої шкіри мінімальний.


Photo: ctrs.com.ua


3. Пом'якшувачі та відбілювачі під забороною

Можливо, після їх використання одяг здається м'якшим і чистішим. Насправді такий ефект досягається за рахунок додавання до формули агресивних хімічних сполук, які негативно впливають на верхній шар дитячої дерми. Домогосподарки з досвідом рекомендують замість пом'якшувачів додавати "народні засоби". Наприклад, трохи оцту в пральній машинці після прання зроблять дитячий одяг по-справжньому ніжним, м'яким і свіжим. Після оцту не залишається характерного запаху прального порошку.

4. Правильний вибір режиму прання

Якщо купуєте пральну машину в Києві від відомого виробника, вона обов'язково підтримує режим "дитячий одяг". Проте зловживати цією програмою не рекомендують. Уважно ознайомтеся з биркою на речі, де вказані вимоги до температури води під час прання. Також на ярликах вказують, за якої температури можна прасувати цей матеріал.

5. Безпечне прання

Якщо у вас пральна машина Samsung з технологією EcoBubble, будь-які речі можна прати у холодній воді. Завдяки ефективному розчиненню прального порошку та доведення його до стану піни, мильні бульбашки активно проникають у структуру матеріалу навіть у холодній воді. Пральні машини інших виробників також мають схожі технології. Прання у холодній воді вважається найбільш безпечним. А сушити одяг вашої дитини найкраще на свіжому повітрі.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук