Пелюшки для новонароджених: які краще?


Опубліковано 22 Червень 2023 о 13:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Пелюшки для новонароджених: які краще?


Пелюшки для новонароджених: які краще?

Photo: Мамин Дім

На думку лікарів і психологів сповивання малюка необхідне до досягнення ним віку 4-5 місяців. Просто перевагу слід віддавати вільному сповиванню, що дозволяє дитині вільно рухати ніжками та ручками, і при цьому не будити себе під час сну. Відповідально слід підходити і до вибору пелюшок для малюка, враховуючи їхній вигляд, розмір, якість матеріалу виготовлення.

Як правильно вибирати пелюшки для новонародженого?


Вибираючи такий перший «одяг» для новонародженого експерти магазину Мамин Дім рекомендують звертати увагу, щоб вона була виготовлена з натуральних тканин.


Вони відрізняються:

  • ніжністю та м'якістю;
  • повітропровідність;
  • здатністю добре поглинати вологу.

Пелюшка не повинна мати добре оброблені краї, бути без прикрас та швів.


Види пелюшок


Ще пару-трійку десятків років тому найходовішими вважалися пелюшки в одному розмірі із ситцю та м'які, теплі байкові вироби. Нині цей вид виробів розрізняють за такими показниками:

  • матеріал виготовлення;
  • виду виробів;
  • розміру; (маленькі, середні, великі);
  • сезонності.


    Муслінові пелюшки


    Ця тканина сьогодні вважається найкращою для використання як матеріал для пелюшок за м'якістю, легкістю, пухкістю та іншими параметрами. Вироби не втрачають своїх первісних характеристик навіть після численних прань.


    Пелюшка-кокон


    Photo: Мамин Дім


    Цей виріб, що нагадує спальний мішок, є альтернативою класичному сповиванню. Немовля, загорнуте в такий вид пелюшки, дійсно нагадує метелика, що знаходиться в коконі. Такі пелюшки мають обмеження за віком (наприклад, до півроку) або розміри (наприклад, 0-3, 3-6 місяців). Різні конструктивні особливості цього виду виробів припускають наявність модифікацій з липучками, кнопками або блискавок. Окремою моделлю є комбінезон-конверт.


    Пелюшка-кокон на блискавці


    По суті, така модель скоріше є дитячим спальним мішком, ніж пелюшкою. Важлива перевага пелюшки-матрьошки, як ще називають кокони на блискавці, — висока швидкість сповивання, якщо це можна назвати. Пелюшка-кокон, з блискавкою, підходить для малюків, яким вже виповнилося кілька місяців. Через великий простір навколо себе немовляти в такому коконі можуть почуватися незатишно, відчувати стрес.


    Пелюшка-кокон на липучках або кнопках


    Така модель є універсальною. Вона підходить для малюків від 0 місяців до півроку. Конструктивно виріб складається з кишені для ніжок дитини та двох полотнищ, у які загортають малюка. Для фіксації полотнищ використовують липучки чи кнопки.


    Пелюшка у вигляді комбінезону-конверта


    Для виготовлення такого виробу використовують бавовняний трикотаж. Воно складається з двох відділень для ніжок у вигляді штанців та двох довгих полотнищ. Останні обертають у одягненого в «штанці» дитини, не фіксуючи їх. Конструкція пелюшки у вигляді комбінезону-конверту використовується для сну, швидкої заміни рушника, для поїздки в автокрісло.


    Фланелеві пелюшки


    На відміну від ситця, фланель підходить для використання в холодний час. Фланелеві пелюшки теплі та м'які, добре вбирають вологу, приємні на дотик.


    Трикотажні пелюшки


    На відміну від муслінових і ситцевих пелюшок, що також складаються з бавовни, вироби з трикотажу мають властивість тягнутися. Така особливість виробів не викликає у малюка дискомфорту навіть за досить тугого сповивання.


    Як вибрати пелюшки для новонароджених?


    Вибираючи «одяг» для нового члена, що тільки з'явився в сім'ї, слід враховувати:

    • сезонність (наприклад, улітку потрібна не фланель, а пелюшки з легшої тканини);
    • важливість швидкого сповивання (тим, хто віддає перевагу швидкості та простоті використання, рекомендується вибирати пелюшки-кокони, а прихильникам універсальності більше підійде традиційний формат).

    Якщо дозволяють кошти, краще купувати вироби з мусліну, оскільки перевага дешевого ситця, фланелі чи бязі лише в їх нижчій ціні. Важливе значення має і виробник пелюшок. Добру репутацію у світі мають бренди Perlim PinPin (Канада), Kolaco (Китай) та багато інших. Продукція цих компаній представлена у великому асортименті в інтернет-магазині Мамин Дім.






    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук