«Буду мамою»: в Україні створений корисний сервіс для вагітних жінок


Опубліковано 28 Квітень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  «Буду мамою»: в Україні створений корисний сервіс для вагітних жінок


«Буду мамою»: в Україні створений корисний сервіс для вагітних жінок

Photo: Freepik


В Україні запрацював сервіс на основі відкритих даних під назвою "Буду мамою", який допоможе майбутнім мамам отримати необхідні медичні обстеження та аналізи, що гарантує держава.

«Діти в місті» дізнавалися, як він працює, і чим корисний для українок.


Важливі заходи під час вагітності


Вагітність – це час величезної радості та хвилювання, але він також може бути дуже стресовим. Щоб все пройшло гладко, молодій матері необхідно вжити наступних кроків.


Регулярні допологові огляди

Огляди допомагають стежити за здоров’ям матері та дитини. Під час цих візитів лікар перевірить наявність будь-яких потенційних проблем зі здоров’ям і надасть поради щодо лікування будь-яких симптомів, пов’язаних з вагітністю.


Збалансоване харчування

Гарне харчування має вирішальне значення під час вагітності, оскільки воно забезпечує поживні речовини, необхідні для росту та розвитку дитини. Рекомендується дієта, багата фруктами, овочами, нежирними білками та цільнозерновими продуктами.


Фізичні вправи

Фізичне навантаження під час вагітності допомагає підтримувати нормальну вагу, покращує якість сну та знижує ризик ускладнень, пов’язаних із вагітністю. Рекомендуються вправи з невеликим навантаженням, такі як ходьба, плавання та йога.


Підготовка до пологів



Photo: Freepik


Пологи – унікальний і глибокий досвід, який вимагає належної підготовки. Підготовка до пологів передбачає декілька важливих кроків.


Відвідування допологових занять

Такі заняття надають освіту та підтримку майбутнім батькам, готуючи їх до пологів і післяпологового догляду. Вони також дають можливість спілкуватися з іншими майбутніми батьками та обмінюватися досвідом.


Підготовка лікарняної сумки

Лікарняну сумку слід упакувати за кілька тижнів до пологів. Вона має містити такі речі, як зручний одяг, засоби особистої гігієни та речі першої потреби для дитини.


Вибір лікарні

Вибір постачальника медичних послуг, який відповідає вашим цінностям і вподобанням, має вирішальне значення. Саме вони проведуть вас у процесі пологів та нададуть післяпологовий догляд.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Безкоштовні послуги та фінансова допомога для новоспечених батьків


Чатбот «Буду мамою»



Photo: Freepik


Новий сервіс на основі відкритих даних стане прекрасним помічником для вагітних жінок та допоможе їм пришвидшити деякі моменти, які необхідно вирішити до пологів.

Над створенням чатбота працювала група кваліфікованих розробників, представники громадських організацій, органи влади та лікарі-акушери-гінекологи. Скористатися ним можна, зробивши кілька кліків.

Майбутній матері достатньо вказати свій термін вагітності, і вона отримає покроковий алгоритм безкоштовної медичної допомоги, консультацій і послуг, що стосуються вагітності та пологів. Сервіс надає перелік необхідних обстежень та аналізів в залежності від терміну вагітності, дату найближчої жіночої консультації чи пологового будинку, де послуги надаються безкоштовно. Там ви знайдете поради, які допоможуть зібратися в пологовий будинок, а також інші корисні матеріали.

Сервіс також надає поради, що допоможуть майбутнім мамам захистити свої права на безкоштовну медичну допомогу та перелік "червоних прапорців" - симптомів, які вказують на те, що необхідно терміново звернутись до лікаря.


Скористатися чатботом можна в Telegram та Viber.


Читайте також: Як правильно зберігати грудне молоко під час відключення світла






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук