Органічне дитяче харчування в Україні: де купити?


Опубліковано 02 Лютий 2023 о 16:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Органічне дитяче харчування в Україні: де купити?


Органічне дитяче харчування в Україні: де купити?

Photo: hipp.ua


Здорове дитяче харчування є запорукою здоров’я малюка. Тренд на органічну продукцію тільки заохочує вибір найкращих натуральних продуктів для харчування дітей.


Тож, які продукти можна вважати органічними?

Харчові продукти, для яких виробник не використовує синтетичні речовини та ГМО, вважаються органічними. Крім того, до цієї категорії входить продукція, яка не зазнала впливу хімічних домішок або інших стимуляторів росту та має відповідну українську або міжнародну сертифікацію органічного продукта. Також до органічного дитячого харчування відносяться молочні суміші, каші, овочеві та фруктові пюре, оброблені без додавання консервантів або штучних хімічних сполук, а також інгредієнти, вирощені природним шляхом.

Замість хімічних добрив виробники таких продуктів використовують природні речовини ‒ наприклад, компост. Таким чином виключається будь-який негативний вплив на хімічний склад готової їжі.


Важливість органічної їжі для дитячого харчування


Перший рік від народження вважається найважливішим для малюків, адже саме тоді відбувається адаптація шлунково-кишкового тракту до більш “дорослої” їжі:

  • збільшується місткість шлунка;
  • підвищується активність ферментів;
  • формується мікрофлора кишківника.

У цей період дуже важливо не завадити природним процесам адаптації ‒ саме тому органічна їжа вважається найбільш безпечним харчуванням для дітей. Відсутність зайвих хімічних сполук, що можуть вплинути на травлення, що тільки формується, робить органічну продукцію найкориснішою. До того ж смачні органічні продукти привчають дитину до смаку натуральної їжі.


Де можна придбати органічне дитяче харчування?


Photo: hipp.ua


Розмаїття брендів дитячого харчування вражає ‒ HiPP, Gerber, Ovko, Rudolfs та інші компанії пропонують органічну продукцію, адаптовану відповідно до віку дитини. В асортименті можна знайти різномаїття корисних та смачних продуктів для малюків:

  • каші;
  • органічні напої;
  • молочні суміші;
  • фруктові та овочеві пюре;
  • органічні снеки;
  • макарони та інші види прикорму.

Знайти таку продукцію легко ‒ вона є у більшості мережевих аптек, магазинів з дитячою продукцією, а також у супермаркетах. До того ж, якщо ви живете в Києві або будь-якому іншому місті України, можна замовити потрібну органічну суміш HiPP, пюре, кашу або будь-який інший продукт з асортименту HiPP зі своєчасною доставкою додому. 

Якщо ви не впевнені, який продукт вибрати для своєї дитини, найкращим варіантом буде проконсультуватися з вашим педіатром. Лікар допоможе визначитися з першими органічними продуктами, а також безпосередньо порекомендувати їх.

Органічне дитяче харчування ‒ це зручно, корисно, та дуже смачно. 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук