Онлайн-новинки для школярів та студентів: огляд освітніх програм та цікавинок


Опубліковано 04 Серпень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Онлайн-новинки для школярів та студентів: огляд освітніх програм та цікавинок


Онлайн-новинки для школярів та студентів: огляд освітніх програм та цікавинок

Photo: Freepik


Українці завжди тягнулися до науки та мистецтва, тому прагнення до розвитку та навчання у нас в крові. Попри повномасштабну війну в Україні продовжують створювати та запускати освітні проєкти, покликані допомогти українським школярам, студентам та іншим верствам населення продовжувати навчання чомусь новому.

«Діти в місті» зібрали найцікавіші ініціативи, які можуть бути вам корисними.


Онлайн-школа з фізики


Викладач ліцею з Херсонської області заснував онлайн-школу з вивчення фізики. Ця школа підійде для всіх дітей з 8 по 11 клас, які хочуть ґрунтовно вивчати точні науки.

Заняття з фізики проходять тричі на тиждень (пн/ср/пт) о 18:00 за київським часом.


Всі заняття безоплатні, але треба пройти реєстрацію на сайті.

Школа буде проходити на платформі zoom з липня 2022 до січня 2023 року.


Дітям про Україну



Photo: Freepik


Новий проєкт «Дітям про Україну» покликаний залучити дітей до віртуальних подорожей нашою країною. Під час екскурсій дітей будуть знайомити з історією та культурними пам’ятками України.


Інтерактивна мапа опублікована на сайті закладу дошкільної освіти №100 «Гармонія».


На мапі є два види кружечків – синього та жовтого кольору. Натиснувши на синій кружечок, можна подивитися відеоогляд про місто. Жовті кружечки відкриють вам цікаву презентацію. Крім цього, на карті є QR-коди, за допомогою яких можна здійснити віртуальну мандрівку в ту чи іншу область.


Вільна наука


Платформа «Вільна наука» була створена для популяризації української науки. Вона об’єднує в собі всілякі релізи, анонси заходів та програм наукових інститутів та установ. Проект був створений для розширення можливостей та взаємодії учених, журналістів та інвесторів.

Для пересічних українців на сайті теж знайдеться багато цікавого. Особливо, якщо вас цікавлять новини зі сфери науки, інновацій та освіти.


Читайте також: Новини освіти: реформа уроків інформатики, навчання студентів та освітні хаби за кордоном


Udemy



Photo: Freepik


За ініціативи Міністерства освіти і науки України платформа Udemy надала українським студентам можливість безоплатно проходити тисячі освітніх курсів на різноманітну тематику.

Наразі вже близько тисячі освітян ознайомилися з особливостями використання платформи. Зазначається, що заклади освіти в Україні зможуть користуватися платформою для осучаснення та розширення освітніх можливостей.


Подробиці проекту за посиланням.


УніверСheck


Відомий український телеведучий Олександр Педан разом зі своєю донькою презентував освітній тревел-проєкт «УніверСheck», під час якого подорожував Україною та знайомився з умовами навчання в різних вишах.

Зазначається, що проєкт був відзнятий ще до війни. Деякі виші, представлені в добірці, були фізично знищені в результаті російської агресії. Втім, проєкт все одно може допомогти українським абітурієнтам визначитися з ВНЗ, у який вони хочуть вступати.


Подивитися випуски про виші, які вас цікавлять, можна за посиланням.


Лекції майбутнього


Мала академія наук України спільно з Посольством України в США оприлюднила серію лекцій від 30 Нобелівських лауреатів з різних галузей. Сучасні лекції про все на світі допоможуть розширити кругозір та стимулюють замислитися про кар’єру науковця.


Записи лекцій доступні за посиланням.


Вам може знадобитися наша стаття: Освіта в ЄС: добірка програм та пропозицій для українців


Смарт освіта


ГО «Смарт освіта» проводить безоплатні онлайн-зустрічі для дітей з українськими та іноземними вчителями. Однією з таких зустрічей була лекція канадського астронавта, інженера, співака, письменника і пілота Кріса Остіна Хедфілда.


Розклад зустрічей можна подивитись в їхньому телеграм-каналі.


Крім цього, з 1 вересня «Смарт освіта» організовує навчання з українськими вчителями онлайн увечері та у вихідні. Будуть проводитися уроки з вивчення української мови, літератури та історії.


Детальніше про це можна прочитати в нашому матеріалі: Екстернат, дистанційна та очна освіта: як організувати навчання в умовах війни






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук