Новини освіти: очне навчання, укриття в школах та щотижнева руханка-онлайн


Опубліковано 18 Липень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Новини освіти: очне навчання, укриття в школах та щотижнева руханка-онлайн


Новини освіти: очне навчання, укриття в школах та щотижнева руханка-онлайн

Photo: Freepik


Вже минула добра половина літа, а це значить, що діти потрохи починають готуватися до навчання. Першачки – до свого першого шкільного досвіду, абітурієнти – до навчання у виші, а батьки школярів обдумують, як влаштувати навчання для дітей у воєнний час.

«Діти в місті» зібрали головні новини освіти на даний момент.


Навчання у школах


Українські батьки зібрали підписи під петицією із закликом заборонити очне навчання під час війни. Як відомо, у Міносвіти планують розпочати навчальний рік у школах, де є облаштовані укриття.

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, зазначивши, що рішення щодо навчання прийматимуть навчальні заклади разом із військовими адміністраціями. Все буде залежати від ситуації з безпекою в тому чи іншому регіоні.

Це означає, що більш чітке уявлення про старт навчального року батьки та діти матимуть ближче до вересня, адже спрогнозувати ситуацію наразі дуже складно.


Більш детально про організацію навчання з 1 вересня ми писали у нашому матеріалі.



Photo: Freepik


Національний мультипредметний тест


Тестування вступників цього року відбуватиметься у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах, які облаштували у приміщеннях шкіл та університетів. Вони були створені в Україні, а також за її межами.

Зазначається, що поблизу всіх українських центрів мають бути укриття на випадок повітряної тривоги. Під час тривоги інструктор разом з учасниками має перейти до укриття. У разі нетривалої повітряної тривоги діти зможуть продовжити складати тест після її закінчення. Якщо ж вона буде довготривалою, екзамен перенесуть на інший день.


Читайте також: Освітнє майбутнє: рейтинг вишів та доцільність старшої школи


Компенсація заборгованості


В уряді ухвалили рішення щодо виділення коштів для компенсації витрат здобувачам освіти з окупованих територій, які на даний момент не в змозі оплатити навчання. Зазначається, що загалом від сплати заборгованості буде звільнено близько 13 тис. українських студентів. Гроші були виділені з резервного фонду держбюджету.


Онлайн-руханки


За підтримки ЮНІСЕФ в Україні кожної неділі проводять спортивні онлайн-заходи для дітей. Інтерактивні заняття проводяться за участі Міністерства освіти і науки, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, а також Федерації баскетболу України, Федерації чирлідингу та чирспорту України, Федерації гандболу України.

Долучайтеся до активностей та слідкуйте за розкладом.



Photo: МОН


Вам може стати в нагоді наша стаття: Як пробудити у дитини інтерес до читання






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук