Як вибрати домашнього вихованця для дитини: корисні поради


Опубліковано 13 Липень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Як вибрати домашнього вихованця для дитини: корисні поради


Як вибрати домашнього вихованця для дитини: корисні поради

Photo: Freepik


З раннього дитинства малюки виявляють великий інтерес до тварин. У багатьох у сім'ї вихованці живуть ще до народження дитини. Деякі ж замислюються про нового члена сім'ї, коли дитина підростає.

«Діти в місті» підкажуть, якого домашнього вихованця вибрати для вашої дитини.


Вікові особливості


Поки дитина ще маленька, потреби в пухнастому приятелі в неї немає. Діти до двох років можуть завдати шкоди тварині через необережність. Особливо, якщо йдеться про таких тварин, як хом'ячки чи морські свинки.

Приблизно в 4-5 років дитині вже можна пояснити правила поводження з тваринами. У цьому віці діти можуть взаємодіяти з собаками та кішками, але поки що не готові брати на себе відповідальність за них.

Молодші школярі вже здатні усвідомлено підходити до вибору вихованця і навіть виконувати частину обов'язків по догляду за ним. У 7-8 років дитині можна дозволити самостійно вибрати собі домашнього улюбленця.


Тварина та характер дитини



Photo: Freepik


Вибираючи найкращого друга для дитини, необхідно враховувати особливості її характеру. Для активних та рухливих дітей підійдуть собаки. Вони здатні днями безперервно проводити час з дитиною, грати в активні ігри і часто гуляти на вулиці.

Кішки стануть добрими приятелями для чуйних та спокійних дітей. Кішки цінують свободу, але часто прив'язуються до дітей, які не дошкуляють їм надмірною увагою.

Хом'яки, щури, морські свинки – універсальні тварини для дітей. Вони вимагають мінімум догляду та уваги. При цьому із ними завжди можна пограти.

Коли обираєте тварину в дім, завжди враховуйте бажання дитини. Деякі діти можуть мріяти про дуже специфічних домашніх вихованців. Наприклад, про павуків, равликів або мурашину ферму.


Яку тварину вибрати


Собаки

Собаки життєрадісні та віддані тварини, які стануть справжнім другом. Експерти радять надавати перевагу таким породам, як лабрадор, коллі, пудель, мопс, кокер-спаніель. Чіхуахуа, пекінес, доберман та коргі – не найкращий вибір для сімей з дітьми. Такі собаки можуть бути агресивними чи конкурувати з дітьми за увагу.

Собаки вимагають особливого догляду та уваги. Їх потрібно вигулювати, виховувати, правильно годувати. Зазвичай собака - це повноцінний член сім'ї, на якого йде багато часу та коштів із сімейного бюджету.

Собака підійде вашій родині, якщо ви любите багато гуляти, ведете активний спосіб життя.


Чому собака?

  • навчить дитину відповідальності, відданості та дружбі,
  • забезпечить дисципліну,
  • змусить дотримуватися графіка,
  • не дасть нудьгувати.


Кішка



Photo: Freepik


Кішки менш вимогливі в плані догляду, в міру товариські. Кішки гарно впливають на психологічне здоров'я, допомагаючи знімати стрес. Їхнє мурчання заспокоює і розслабляє.

Кішки підходять не всім дітям, оскільки не готові до взаємодії з людьми 24/7. Найчастіше тварини самі вирішують, коли хочуть пограти або посидіти на руках. Дітям, які хочуть отримувати багато уваги від тварини, кішки не підійдуть. А ось для спокійних та стриманих дітей стануть ідеальним другом.


Чому кішка?

  • навчить дитину терпінню та стриманості,
  • даруватиме гарний настрій,
  • допомагає боротися зі стресом.


Гризуни

Хом'яки, щури, морські свинки, мишки, шиншили та інші маленькі тварини стануть чудовим другом для дитини. Щури та морські свинки мають свій характер і дуже прив'язуються до господарів.

За хом'яками, піщанками та мишами цікаво спостерігати. Особливо, якщо ви поселите в себе цілу родину гризунів, і облаштуєте їм ігровий майданчик.

Врахуйте, що шиншили є нічною твариною, тому вдень вони не завжди раді спілкуванню.


Чому гризуни?

  • за ними просто доглядати,
  • вони не потребують постійної уваги,
  • привчать до дбайливої взаємодії з тваринами,
  • підійдуть тим, хто не готовий заводити кота чи собаку.


Птахи

Папуг, канарок, амадинів у сім'ях заводять рідше через брак інформації щодо догляду за ними. Втім, якщо ви хочете подарувати дитині галасливого та невгамовного друга, можна звернути увагу на птахів.

Папуг легко приручити, але варто розуміти, що не кожна дитина зможе акуратно і дбайливо ставитися до пташки.


Чому папуги?

  • за ними просто доглядати,
  • їх можна дресирувати,
  • веселі та галасливі, не дадуть нудьгувати.


Читайте також: Топ-10 тварин, які стануть найкращим другом вашій дитині


Рибки

Ці вихованці найпростіші у догляді, але яким цікавим і захоплюючим може бути спостереження за ними. Одна річ – завести акваріумних рибок для краси. І зовсім інше – розбиратися у видах, розводити їх та спостерігати за їх розвитком.


Чому рибки?

  • найбезпечніші та невибагливі вихованці,
  • не вимагають спеціального догляду,
  • спостереження за рибками заспокоює,
  • акваріум стане чудовим доповненням інтер'єру.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук