Огляд Діснейленду: як потрапити в найвідоміший дитячий парк


Опубліковано 17 Лютий 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Огляд Діснейленду: як потрапити в найвідоміший дитячий парк


Огляд Діснейленду: як потрапити в найвідоміший дитячий парк

Photo: Youtube


Більшість дітей мріють хоч раз в житті побувати у популярному парку розваг – Діснейленді. Попри те, що у кожній країні є свої адаптовані парки, пов’язані з героями відомих мультфільмів, оригінальних парків кіностудії у світі лише п’ять. «Діти в місті» розкажуть про особливості відвідування казкового королівства.


Де знаходяться Діснейленди та як туди потрапити


Перший парк розваг компанії Walt Disney з’явився у Каліфорнії в 1955 році, а останній, у Гонконзі, відкрив свої двері у 2005 році. Наразі в світі існує п’ять оригінальних парків, створених під крилом студії:

  • Каліфорнія,
  • Гонконг,
  • Флорида,
  • Токіо,
  • Париж.


На території кожного з парків знаходиться безліч тематичних зон, готелів, ресторанів, водних парків та зон з атракціонами. В декількох парках є залізна дорога, яка допомагає пересуватися по території. У всіх парках працюють аніматори, переодягнені в найпопулярніших казкових героїв. Всі парки настільки величезні, що обійти їх за один день просто неможливо. Наприклад, паризький парк розташований на території, яка сягає 2 тис. гектарів. Та навіть день у такому казковому місці здатен стати незабутньою пригодою для дитини.



Video: Disneyland Paris


Одним з найприбутковіших досі вважається перший парк розваг, який Волт Дісней відкрив особисто. Він знаходиться недалеко від Лос-Анджелесу в Анахаймі. Втім, для українців найкомфортнішим для відвідування є парк у Парижі, адже знаходиться він найближче за всі інші. Крім того, щоб поїхати до Парижу, не потрібно оформляти візу.


Скільки коштує квиток?


У всіх парках існує декілька видів квитків – на один та кілька днів. Крім того, існують різні тарифи, які відкривають різні можливості для відвідування парку.

Наприклад, квитки в паризькому парку розваг (єдиному в Європі) коштують від 51 до 87 євро.


Приклади тарифів на один день:

  • Mini (у будні дні) — 56 євро (дорослі), 51 євро (діти),
  • Magic (у вихідні та канікулярні дні) —74 євро (дорослі), 68 євро (діти),
  • Super Magik (у святкові дні) — 87 євро (дорослі), 80 євро (діти).


Читайте також: Відпочинок в ОАЕ: чому варто поїхати з родиною в Дубай


Лайфхаки для туристів


Найбільше відвідувачів у парках розваг збирається у святкові та канікулярні дні. Крім того, високим сезоном вважається час, коли стає тепло – з березня по жовтень.


Найменше відвідувачів у паризькому парку розваг з листопада до березня. Ціни на квитки у цей час також знижені. Для більш комфортного відвідування варто обирати будній день, коли в Діснейленді найменше гостей.


У всіх парках розваг туристи стикаються з величезними чергами. Наприклад, щоб покататися на найпопулярніших атракціонах, іноді доведеться близько години відстояти у черзі. Уникнути цього можна, придбавши спеціальний квиток Fast Pass, який дає змогу кататися на всіх атракціонах без черги.

Якщо ви приїхали до парку лише на один день, краще не витрачати час на черги, а прогулятися по території парку, яка сама по собі є неймовірним атракціоном. Десятки казкових локацій вражають своєю красою, тому діти залишаться задоволеними.

Враховуйте, що під час пандемії у всіх парках розваг діють карантинні обмеження, які потребують дотримання соціальної дистанції та носіння захисної маски. Дітям старше 11 років також треба мати при собі маску.

З найпопулярнішими атракціонами найближчого до українців паризького парку можна ознайомитися в тематичному огляді.



Video: Disney Theme Park Vlog


Вам може знадобитися наша стаття: Топ-12 унікальних ферм України, які варто відвідати






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук