Як правильно вибирати зимовий одяг дитині? Види верхнього зимового одягу


Опубліковано 25 Листопад 2021 о 15:35

Блог Діти в місті Харкiв >  Як правильно вибирати зимовий одяг дитині? Види верхнього зимового одягу


Як правильно вибирати зимовий одяг дитині? Види верхнього зимового одягу

Photo: Berni.com.ua


Як правильно вибирати зимовий одяг дитині?


Не всі батьки знають, як підібрати комбінезон чи куртку на зиму, що краще. Вибір ускладнює і те, що одяг повинен бути не просто теплим і красивим. Її завдання — забезпечувати правильний повітрообмін, захищати від поривів вітру, опадів, підтримувати постійну температуру тіла. Як же не загубитися у всьому різноманіття матеріалів, фасонів, наповнювачів зимового одягу?


Розберемося разом із фахівцями магазину дитячого одягу Berni.


Види верхнього зимового одягу


Про функціональність зимових комбінезонів відомо давно. Багато батьків вибирають саме цей вид верхнього одягу через те, що він теплий, захищає на 100% від потрапляння снігу та води всередину, не підскакує, не задирається.

Різновиди комбінезонів:

  • Цілісний. Відмінно підходить для прогулянок у візку. У ньому немає відкритих парасольок та щілин, куди може потрапити сніг чи волога. Одягаючи на дитину такий комбінезон, можна бути впевненим у тому, що дитині тепло. Мінус — складнощі з походом у туалет. Прийде знімати його повністю.
  • Роздільний. Це штани та куртка. Сміливо можна купувати таку модель на два сезони завдяки можливості регулювати штани. У ньому зручно ходити до лікарні, магазину, саду. Якщо жарко куртку можна зняти. Ходити в туалет у ньому набагато зручніше та простіше.

Зимові куртки підійдуть для старших дітей, а от у комбінезоні можна гуляти з перших днів життя малюка. У ньому дитина не перегріється, не замерзне, зможе вільно рухатися. Для дітей першого року життя підійдуть і конверти-мішки.


Матеріали, з яких шиється верхній одяг для дітей


Photo: Berni.com.ua


Як правило, дитячий верхній одяг складається з 3 шарів. Перший — підкладка. Найкращим матеріалом для підкладки можна назвати фліс. Бавовна також забезпечує вологообмін, але довго сохне. Другий шар — утеплювач, роль якого зберігатиме тепло. Він буває натуральним та штучним. До першого відноситься пух, овчина, до другого типу — синтепон, тинсулейт, холофайбер, ізософт.

Найтепліший — пуховий комбінезон. Він легкий, тонкий, тримає тепло, відводить вологу. Єдиний мінус таких виробів – їх складно доглядати. Одяг з наповненням зі штучних утеплювачів гіпоалергенний, нетоксичний, абсолютно безпечний. 

Головна функція зовнішнього шару — захищати від попадання вітру та вологи всередину. Відмінну водостійкість і вітростійкість має мембрана. У такому комбінезоні дитина не спітніє, не замерзне, навіть за інтенсивного руху. Носити вироби з мембранним шаром можна лише до -15 градусів. Зовнішній шар із поліестеру не виводить вологу. Якщо ваше маля спокійне або весь час знаходиться в колясці, то такий варіант для вас.


Дитячий одяг на кілька сезонів


 Photo: Berni.com.ua


Можна купити кілька моделей штанів та одну куртку або навпаки. Чергуючи їх між собою, вдасться зберегти речі на другий сезон. Занадто довгі штани можна підкотити. Якщо дитина дуже активна на прогулянці, їй буде незручно в такому одязі. Для малюка у візку — підійде. Не варто вибирати вироби на 2 розміри більше. Вони некрасиво висітимуть на дитині, заважатимуть їй рухатися і весь час брудняться.


Як вгадати з розміром одягу на виріст


Переконайтеся, що цієї зими рукави та штанини можна буде підвернути на 5-6 см. Тоді наступного року достатньо просто розправити їх. Багато виробників вже підлаштувалися до вимог батьків і випускають моделі із запасною довжиною. Регулювати її можна за допомогою блискавки. Речі з регульованими лямками, гумками в області талії дуже зручні.

Обов'язково беріть із собою одяг дитини, коли купуєте комбінезон без нього. Часто розміри, вказані на бирках, не збігаються із реальними цифрами. Є діти, які зростають швидше, хтось відстає від норми. Тому, куплена куртка на виріст, насправді може виявитися маленькою або занадто великою.


Магазин Berni завжди допоможе створити теплий, практичний, гарний гардероб для Вашої дитини. Ми знаходимося за адресою: м. Харків, вул. Морозова, 13б. Зв'язатися з нами можна за номером +380 (67) 800 10 77.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук