Три простих правила безпеки для дитини в Інтернеті


Опубліковано 13 Жовтень 2021 о 15:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Три простих правила безпеки для дитини в Інтернеті


Три простих правила безпеки для дитини в Інтернеті

Photo: Freepik


Навіть учні молодшої школи вже вільно користуються перевагами онлайн-спілкування і пошуку інформації. Зазвичай саме маленькі юзери стають жертвами онлайн-злочинців.

Як підготувати дитину, щоб інтернет приніс їй тільки корисний контент і позитивні розваги?


Обговоріть заборонені теми


Сучасні пристрої, наприклад лінійка ноутбуків Acer Aspire, розраховані на багатозадачність. Дитина без проблем запустить одразу кілька програм для спілкування: месенджери, чати, форуми або соціальні мережі. 

Якщо підліток любить нові знайомства й поверхове спілкування, важливо заздалегідь повідомити його про потенційно небезпечні теми для розмов:

  • час відсутності вдома дорослих членів родини;
  • фінансовий стан батьків та їхній напрям діяльності;
  • паролі й коди доступу до будь-яких пристроїв сім'ї;
  • питання здоров'я, самопочуття;
  • делікатні теми, неприйнятні для бесід офлайн.

Спілкуючись з однолітками, дитина навряд чи буде обговорювати ці моменти, а ось для зловмисників вони є найважливішими в діалогах.


Заблокуйте непотрібні сайти й сервіси


Photo: Freepik


Щоб зробити мережу максимально безпечною для початківця, краще виділити йому персональний девайс: вибрати ноутбук Acer Aspire 3 https://eldorado.ua/notebooks/c1039096/17931=77549/ з каталогу за посиланням буде влучним рішенням - так ви підберете ідеальний варіант за балансом вартості й характеристик. 

Встановивши операційну систему, ви отримаєте доступ до розширених налаштувань безпеки, щоб заблокувати:

  • сервіси, спрямовані на популяризацію й пропаганду насилля. Їх легко замінити на корисні й цікаві для дитини пізнавальні сайти;
  • ресурси, присвячені тематикам інтиму. Таку інформацію мають надавати батьки, щоб сформувати в дитини правильне враження про цю сферу;
  • політичні дискусійні клуби онлайн. Часто це простір для спілкування опонентів без цензури.


Для багатьох батьків вважається нормою контролювати онлайн-спілкування та історію запитів у браузері дитини. З одного боку, це ефективний метод вберегти її від негативного впливу інформації, а з іншого – може бути сприйнято як вторгнення в особистий простір.



Поясніть ризики й небезпеки інтернет-спілкування


Photo: Freepik


Фінансові й репутаційні втрати – головна небезпека необережного онлайн-спілкування. Кількість шахраїв і злочинців у Мережі лише збільшується з кожним роком. За ширмою анонімності вони легко знаходять своїх жертв, представляючись однолітками, зірками, друзями батьків або лікарями.

Витік особистих фото і шантаж підлітків – ще одна небезпека, з якою діти намагаються впоратися самостійно, лише погіршуючи ситуацію. Важливо донести до сина або доньки, що з будь-якою проблемою в онлайні потрібно передусім звертатися до батьків і тільки потім до друзів або вчителів. Кожен з батьків має можливості та інструменти, щоб зробити перебування свого чада в інтернеті безпечним і комфортним.


*матеріал розміщений на правах реклами







Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук