Самокат або велосипед: що краще купити дитині?


Опубліковано 01 Червень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Самокат або велосипед: що краще купити дитині?


Самокат або велосипед: що краще купити дитині?

Photo: Freepik


Коли дитина проявляє інтерес до активного способу життя — це, безумовно, добре. Однак у дбайливих батьків виникає питання, що купити в першу чергу: велосипед або самокат дитячий? На OLX зараз величезний вибір таких товарів, але перш ніж купувати, необхідно розуміти всі плюси і мінуси. Тому ми постараємося дати вичерпну інформацію, щоб ви прийняли правильне рішення.


Поліпшення координації


Якщо говорити про поліпшення у дитини моторних функцій, в цьому плані краще себе зарекомендував самокат.

По-перше, завдяки маленьким колесам він вимагає певних навичок координації, які у дітей досить швидко розвиваються.

По-друге, крім простого утримування рівноваги, потрібно ще й рулити, що розвиває вестибулярний апарат.

По-третє, при їзді на самокаті дитина відчуває центр тяжкості. Це допомагає виробити певні навички, завдяки яким можна легко переключитися на інший засіб пересування.


Фізичний розвиток


В цьому плані обидва види транспорту хороші, але у самоката є невелика перевага. Так як потрібно котитися на одній нозі, а на іншій стояти, при їзді зміцнюються м'язи обох ніг. Але щоб це набуло максимальний ефект, ноги для відштовхування краще періодично міняти.

Конструкція рульової частини самоката сприяє тому, що у дитини зміцнюються кисті рук.


Безпека


Якщо говорити про безпеку (найважливіша тема, коли справа стосується дітей), то тут самокат здобуває впевнену перемогу. У тому випадку, коли неминуче зіткнення зі стороннім об'єктом, самокат можна завжди відкинути в сторону. Навіть якщо дитина з нього впаде, то відбудеться всього лише невеликими подряпинами та синцями без додаткових травм.

І все одно потрібно не забувати про те, щоб дати малюкові хоча б мінімальну захист. Досить забезпечити шоломом і рукавичками, щоб мінімізувати навіть невеликий ризик.


У кінцевому підсумку самокат виграє за кількома критеріями. Однак такий вид транспорту придатний не для всіх доріг: на ньому краще кататися тільки по рівній поверхні.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук