«Як я обирала садочок для своєї дитини» — досвід мами


Опубліковано 13 Травень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  «Як я обирала садочок для своєї дитини» — досвід мами


«Як я обирала садочок для своєї дитини» — досвід мами

Photo: Freepik


Для всіх батьків, які шукають дитячий садочок для свого малюка, важливо знайти ідеальне місце. Але яким саме воно має бути? Що важливіше — місце розташування, дипломи та кваліфікація персоналу чи комфорт для дитини? «Діти в місті» поцікавилися думкою та досвідом мами.


Як я обирала садочок


Настає час, коли батьки зіштовхуються з питанням: «В який садочок віддати свою дитину?» На сьогодні вибір чималий: державні або приватні садочки, клуби, хаби, простори, центри розвитку, дитячі розважальні осередки, батьківські спільноти, де можна залишити дитину у квартирі, яка облаштована під домашній садочок тощо.


Вам може стати у пригоді наш «Путівник по приватних дитячих садочках Харкова 2021»


Кожна родина має свої критерії вибору, але, спілкуючись з іншими батьками, я зрозуміла, що є ті важливі, які спільні для всіх.


Повага до дитини


Для мене особисто дуже важливий дитиноцентризм у навчанні. Це коли вихователь зацікавлює, а не «тягне дитину за собою». Коли дитина сама виконує роботу, а не вихователь робить за неї і передає вам додому поробку, підписану іменем вашої дитини.


Кваліфікований і чемний персонал


Коли я знайшла свій, я відчула, що садочок створили люди, які люблять те, чим займаються, а з дітьми працюють ті, хто також отримує насолоду від своєї праці. Перше написане слово моєї доньки було «мумія», оскільки вона цікавилась єгипетською культурою — кажучи відверто, саме від доньки я багато чого дізналася про Стародавній Єгипет (наприклад, що очі малювали чорною фарбою для захисту від сонця, щоб створити ефект сонцезахисних окулярів, адже чорний відбиває світло — цікаво, правда?).


Чистота та порядок

Photo: Freepik


Охайне, чисте і доглянуте середовище, в якому є різноманітні цікаві іграшки та матеріали для навчання і розвитку дітей.


Більше критеріїв для вибору дошкільного закладу шукайте у статті: «Корисні поради: як вибрати дитячий садок для дитини»


Комфорт


Гарні меблі відповідно до віку та облаштовані місця для їжі і сну. Дитина перебуває в садочку практично цілий день, тож їй має там бути комфортно та зручно.


Збалансоване і повноцінне харчування


Мені краще покластися у цьому питанні на спеціалістів та грамотне вивірене меню садочку, затверджене державними органами нагляду. Одразу зупинюся на питанні власної кухні у садочку — це, на мою думку, ідеальний варіант. Адже кухня сертифікована, постачальники продуктів дають сертифікати на кожну партію, яка завозиться у садочок, проби їжі зберігаються і у випадку отруєння передаються на аналіз у лабораторію, їжа не розігрівається, а готується і свіжа подається дітям на стіл.


Закрита територія


Місце для прогулянок, де знаходиться дитячий майданчик має бути безпечне (бажано, а для мене — вкрай важливо з питань безпеки). Я для себе вирішила — не хочу покладатися на випадок і моя важлива вимога до дитячого садку — закрита територія з дитячий майданчиком та іншим ігровим обладнанням, навіть якщо такий садок буде коштувати моїй родині більше!


Вас може зацікавити наша стаття: «Як підготувати дитину до відвідування садочка»


Буває, обраний заклад — ідеальне місце для вашої дитини, але вам потрібно возити її на інший бік міста, що не дуже зручно, — так трапилося зі мною. Але я бачу очі своєї доньки, її успіхи і як багато вона вже навчилася, і для мене це — найголовніше!






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук