ЗНО 2021: все, що потрібно знати про іспити і підготовку до них


Опубліковано 02 Лютий 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Освіта >  ЗНО 2021: все, що потрібно знати про іспити і підготовку до них


ЗНО 2021: все, що потрібно знати про іспити і підготовку до них

Photo: Freepik


У 2021 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання пройде 10 квітня. Як повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, на пробні іспити зареєструвалося близько 140 тис. людей. «Діти в місті» розкажуть, як будуть проходити пробні іспити, і коли стартує основна сесія ЗНО.


Проба пера


Як пояснили в освітньому відомстві, кожен учасник, який зареєструвався на пробне ЗНО, зможе здати тест по одному предмету. Крім цього, вони отримають можливість завантажити робочі зошити з тестами по всім іншим предметам. Працювати з ними можна буде вдома, після чого перевірити свої знання за допомогою спеціального сервісу на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти.

Відзначається, що основний пробний іспит пройде 10 квітня. Решту тестів можна буде провести вдома 10-14 квітня, і вже 16 квітня отримати результати самостійної роботи. Відзначимо, що вартість пробного ЗНО в цьому році склала 195-255 гривень в залежності від регіону.


Основна сесія



Photo: Freepik


Вже 1 лютого стартувала реєстрація школярів на участь в основній сесії ЗНО. Зареєструватися для участі в тестуванні потрібно встигнути до 5 березня.


На даний момент розглядається кілька варіантів проведення іспитів:

  • повноцінний режим, державна підсумкова атестація у формі ЗНО,
  • державна підсумкова атестація в закладах освіти.


На те, як будуть проходити підсумкові іспити, буде впливати епідемічна ситуація в Україні. Відзначається, що остаточне рішення буде відомо в березні.

Додамо, що основна сесія ЗНО в 2021 році буде проходити з 21 травня по 15 червня.


Щоб максимально ефективно використовувати останні місяці для підготовки до іспитів, скористайтеся нашою добіркою освітніх центрів: Підготовка до ЗНО та ДПА онлайн + офлайн з усіх предметів


Графік ЗНО-2021


  • 10 квітня - пробне тестування,
  • 21.05 - хімія,
  • 24.05 - іспанська, німецька, французька мови,
  • 25.05 - англійська мова,
  • 28.05 - математика,
  • 01.06 - українська мова та література,
  • 04.06 - історія України,
  • 07.06 - фізика,
  • 10.06 - біологія,
  • 15.06 - географія.


Нагадаємо, що кожен зареєстрований учасник ЗНО може вибрати не більше п'яти предметів для оцінювання.

Результати тестування з'являться до 30 червня 2021 року.



Photo: Freepik


Відзначимо, що результати ЗНО з чотирьох предметів будуть зараховані як оцінки ДПА для школярів і студентів коледжів.


Будуть зараховані оцінки з таких предметів:

  • українська мова та література,
  • математика,
  • історія України або іноземна мова (за вибором),
  • ще один предмет (за вибором).


Якщо ви бачите, що дитина відстає від графіка підготовки до ЗНО, використовуйте останні чотири місяці перед іспитом максимально ефективно. Звертайтеся до перевірених репетиторів і фахівців, які займаються прискореною підготовкою до ЗНО. Всі контакти ви зможете знайти в нашому каталозі: «Репетитори і тьютори для дітей».


Ще кілька нюансів


Цього року школярів чекають деякі зміни. Так, ЗНО з математики стало обов'язковим для всіх. Відомо, що в 2021 році тести з математики будуть проводитися в двох варіантах. Ті діти, які не планують вступати, чи будуть подавати документи до вишів, де математика не є основним предметом, будуть здавати тест «стандарт». Ті ж, хто вивчав математику як профільну дисципліну і планує вступати до технічного або медичного вишу, будуть здавати складнішу версію тесту. Щоб вибрати, який тест здавати, необхідно подивитися умови вступу до ВНЗ, які цікавлять абітурієнта.



Photo: Український центр оцінювання якості освіти


Змінили й іспит з української мови та літератури, давши дітям можливість вибирати - складати комплексний іспит або тільки тести з української мови. Перед реєстрацією необхідно буде також ознайомитися з вимогами ВНЗ, щоб розуміти, чи потрібно здавати літературу, або достатньо буде однієї мови.


Читайте також: Як підготувати дитину до ЗНО: практичні поради






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук