Професії майбутнього: до чого готувати наших дітей вже сьогодні


Опубліковано 08 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Харкiв >  Професії майбутнього: до чого готувати наших дітей вже сьогодні


Професії майбутнього: до чого готувати наших дітей вже сьогодні

Photo: Freepik


Кожне десятиліття в світі з'являються десятки нових професій, які, в свою чергу, призводять до появи все нових і нових вакансій. Наприклад, професія блогера, яка з'явилася не так давно, дала додаткову роботу фотографам, фахівцям з реклами та просування, менеджерам, стилістам і т. д.

В цей же час десятки професій пропадають. Їх замінюють технологіями або зовсім скорочують через непотрібність. «Діти в місті» зібрали добірку найцікавіших професій найближчого майбутнього, які сьогодні тільки зароджуються.


Професії для гуманітаріїв


Звичайно, більшість нових професій людям доведеться освоювати самостійно, адже в навчальних закладах такого не навчають. З професіями гуманітарного напряму справи йдуть легше. Досить мати корисні навички, які дозволять швидко навчитися новому ремеслу.


Особистий мотиватор

Останні 5-10 років різні тренери з особистісного росту, коучі та мотиваційна література стали неймовірно популярними. Експерти прогнозують, що зовсім скоро (а може і вже зараз) в світі з'явиться безліч особистих мотиваторів - людей, які будуть допомагати клієнтам ставити цілі та розвивати впевненість у собі. Це будуть особисті коучі, які будуть працювати з людьми персонально.


Інфостиліст

Щодня люди витрачають багато часу на те, щоб почитати/подивитися новини з різних областей. Але інформації в сучасному світі стільки, що в результаті вона приносить більше шкоди, ніж користі. З десятка матеріалів, прочитаних щодня, лише пара реально заслуговує на увагу. А час у нашому світі, як відомо, дуже цінний.

Інфостилісти будуть займатися підбором інформації за запитом клієнта, складаючи для них своєрідну «інформаційну дієту».



Photo: Freepik


Тренер творчих станів або колективної творчості

В майбутньому однією з найцінніших навичок буде креативність і вміння вийти за рамки. Тому затребуваними будуть професії, пов'язані з тренуванням цих навичок. Людям знадобляться тренери, здатні налаштувати творчих людей на «стан потоку» - надихнути на творчість і роботу.

Крім цього, буде затребувана професія куратора, який буде збирати креативні команди для вирішення завдань і підготовки проектів.


Режисер турів

Уже сьогодні пляжний відпочинок і традиційні автобусні тури стають все менш затребуваними. Людям хочеться чогось незвичайного і оригінального. За прогнозами експертів, дуже популярними стануть індивідуальні тури, зрежисовані для певної групи.


Професії для інших фахівців



Photo: Freepik


Звичайно, дуже багато професій майбутнього пов'язані з технологіями. Тому без базової освіти в цьому випадку не обійтися. За словами експертів, що спеціалізуються на індустріях майбутнього, будуть затребувані інженери, програмісти і медики, які будуть створювати технологічні новинки.


Консультант по ЗСЖ

Уже сьогодні здоровий спосіб життя має неймовірну популярність. Люди все частіше звертаються до фахівців, які складають для них індивідуальний план харчування і тренувань. Ця професія вже існує. Саме час популяризувати її в Україні.

До речі, крім цієї професії буде затребуваний молекулярний дієтолог, який буде складати дієту, грунтуючись на даних генетичного аналізу.


Інженер-імплантолог

Вчені активно працюють над тим, щоб збільшити тривалість життя людей. Почасти це стане можливим завдяки розвитку імплантології. Швидше за все, органи на заміну будуть друкувати на 3D-принтерах. Інженери-імплантологи будуть створювати ці органи.


Вам може сподобатися наша стаття: Топ-7 вправ для розвитку і активації дитячого мозку


Розробник кіберпротезів

Напевно в фантастичних фільмах багато з вас бачили функціональні кіберпротези, які перетворювали людей в напівроботів. Сьогодні такі технології вже активно тестуються.


Біоетики

З розвитком технологій людству знадобляться фахівці, які будуть стежити за тим, щоб експерименти не виходили за рамки моралі. Біоетики консультуватимуть лабораторії та стежитимуть за експериментами.



Photo: Freepik


Екоспеціалісти

З огляду на ситуацію з глобальним потеплінням, забрудненням навколишнього середовища і природними катаклізмами, включаючи нові віруси і пандемії, людство потребуватиме фахівців, які будуть займатися цими питаннями. Крім цього, планеті знадобляться фахівці, які будуть займатися питаннями життєзабезпечення людей, коли ресурси будуть закінчуватися.


Наші діти зможуть стати:

  • фахівцями, які займаються прогнозом і подоланням екологічних катастроф;
  • інженерами по утилізації відходів;
  • аналітиками природних катаклізмів;
  • екоаналітиками у видобувних галузях;
  • сіті-фермерами.


Читайте також: Культура майбутнього: чому важливо навчити дітей сортувати сміття


Освоєння космосу

Важливу роль в майбутньому будуть грати фахівці, зайняті в космічній індустрії. Це інженери, які створюють обладнання, менеджери космотуризму, космогеологи і космобіологи. До речі, в 2017 році в NASA з'явилася вакансія офіцера планетарного захисту, який повинен захищати планету від попадання на неї біоматеріалів з інших планет.


Варто відзначити, що це не виписки з футуристичних журналів. Це досить близьке майбутнє, яке чекає наших дітей. Тому сьогодні багато залежить від батьків, які зможуть направити малюка і дати йому різнобічну і конкурентну освіту.


Читайте також: Топ-10 IT Games, або як виростити програміста






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук