Театр в мережі: де подивитися найзнаменитіші театральні постановки


Опубліковано 26 Березень 2020 о 12:06

Блог Діти в місті Харкiв >  Театр в мережі: де подивитися найзнаменитіші театральні постановки


Театр в мережі: де подивитися найзнаменитіші театральні постановки

Всесвітній день театру відзначається щороку 27 березня. Він був заснований у Відні на ІХ конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО в 1961 році. Сьогодні у зв’язку з пандемією робота театрів тимчасово призупинена, але у період карантину доводиться бути винахідливими, тож найвідоміші театри світу переходять у режим роботи онлайн. 


Віденська опера


Photo: Wiener Staatsopera


У Віденській Wiener Staatsopera тепер новий логотип: Live at home. Головний театр країни закрили на карантин, але для австрійців опера — особливе задоволення, тому театр прийняв рішення перейти в онлайн режим роботи. Вже 15 березня на спеціальній платформі показали оперу Вагнера «Золото Рейну» — це запис вистави від 10 січня.

«У цій складній ситуації Віденська опера відкриває свої архіви для прямої трансляції, поціновувачі музики по всьому світу зможуть насолодитися оперою і балетом. Wiener Staatsoper транслюватиме записи попередніх постановок щодня — по всьому світу і безкоштовно». Розклад постановок можна побачити тут — і запланувати собі вечір в компанії прекрасної музики. У програмі «Ромео і Джульєтта» і «Перстень нібелунгів». Для того, щоб подивитися оперу, потрібно зареєструватися на сайті.


Опера Гарньє


17 березня французька газета Le Figaro написала, що Паризька опера буде безкоштовно транслювати свій репертуар на офіційному сайті, а також платформі Culturebox. Карантин може стати чудовою можливістю відкрити для себе найкрасивіші оперні постановки в світі — кажуть в театрі. Транслювати спектаклі будуть починаючи з 17 березня щовечора о 19.30 за французьким часом. «Ми хочемо зберегти цей зв’язок з глядачем, не дивлячись на ці більш ніж складні часи», — каже в інтерв’ю Le Figaro Мартін Кулон, прес-секретар Опери. 29 березня покажуть «Дон Жуана», ініціатива буде працювати навіть після припинення карантину у Франції.

  • «Дон Жуан» (2019), 23–29 березня;
  • «Лебедине озеро» (2019), 30 березня — 5 квітня;
  • «Севільський цирульник», 6 — 12 квітня;
  • «Посвята Джерому Робінсу», 13 — 19 квітня;
  • «Казки Гофмана» (2016), 20 — 26 квітня;
  • «Кармен» (2017), 27 квітня — 3 травня.


Цикл концертів з музикою Чайковського (17 березня — 3 травня), шість симфоній виконує оркестр Паризької національної опери під керівництвом Філіпа Джордана.


Метрополітен-опера


Photo: Met


Кращі спектаклі театру, записані в форматі HD, будуть показувати онлайн. «У цей екстраординарний і важкий час Met сподівається зробити життя наших глядачів яскравіше, навіть коли на нашій сцені темно. Кожен день буде виходити безкоштовна презентація на біс із серії Live in HD для безкоштовного перегляду, причому кожна вистава доступна протягом 23 годин.» Трансляції починаються о 19.30 за нью-йоркським часом. Розклад можна вивчити за посиланням.


Національний театр імені Івана Франка


Не відстають від інтерактивних світових тенденцій і українські театри. Так, національний театр Франка оголосив, що починаючи з 17 березня буде транслювати на офіційному каналі в Youtube свій відеоархів. «Шановні глядачі, під час карантину відкриваємо доступ до записів наших архівних вистав. За традицією початок вистав о 19:00, посилання на трансляцію буде з’являтися на нашій сторінці о 18:55. Крім вистав, плануємо показати бенефіси і невідомі передачі про акторів та режисерів театру Франко». 17 березня покажуть виставу «Лев і левиця» 2007 року, а 20 березня — «В степах України» знаменитого режисера і актора Гната Юри, який був поставлений в 1940 році. Розклад подальших трансляцій шукайте на офіційній сторінці театру в Facebook.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук